Trygghetsjour vid störningar i boendet

Trygghetsjour vid störningar i boendet

Om du upplever att dina grannar stör t ex genom hög musik, bråk och skrik så kontaktar du i första hand den störande och förklarar i vänlig ton för denne hur du upplever situationen. Detta brukar lösa de flesta situationer. Om du av någon anledning inte vill göra det så kontaktar du i andra hand hyresvärden som då tar kontakt med den störande hyresgästen. När du anmäler störningen till oss råder tystnadsplikt och du har alltid möjlighet att vara anonym gentemot den störande hyresgästen. Som sista utväg så har du möjlighet att anlita störningsjouren om det finns skäl att göra det.

En vanlig förekommande anledning till störningar idag är hemmabiosystem. Tänk på att basljudet fortplantar sig i byggnadskonstruktionerna och kan leta sig långt bort i huset. Rökning är en annan orsak. Visa respekt och ta hänsyn till dina grannar. Vi har olika livsmönster med olika arbetstider och tänk på att det kan finnas nattarbetande grannar som behöver sömnen på dagtid.

Läs mer under fliken Ordningsregler

Eskilstuna

Vid allvarliga och upprepade störningar efter kontorets öppettider har du möjlighet att ringa fastighetsjouren på telefon 016- 120 400. Bevakningsbolaget har tystnadsplikt och skickar alltid en störningsrapport Sybro Fastigheter efter att de har gjort en utryckning.

Västerås

Vid allvarliga och upprepade störningar efter kontorets öppettider har du möjlighet att ringa fastighetsjouren på telefon 021- 31 45 50. Bevakningsbolaget har tystnadsplikt och skickar alltid en störningsrapport Sybro Fastigheter efter att de har gjort en utryckning.